LĀTS

Latvijas Ārstu tenisa savienība

2005. gada vasaras sezonas vīriešu turnīra nolikums.

 

 

  • Sacensības notiek 3 kārtās RTU un Mežaparka kortos no 2005. gada 1. maija līdz augustam - septembrim, iepriekš telefoniski rezervējot spēles laiku. Piesakoties spēlei, jānorāda “ārstu turnīrs”. Lietus gadījumā ir iespējams spēlēt arī “Enri” zālē Kalnciema ielā vai Purvciemā. Telefoni: RTU J.Zvilna 9269224, 7325379, Mežaparks Ingrīda 7518348, 6489244, Kalnciema Enri 7207550, Purvciema Enri 7802208. Spēlētājiem pirms spēles jāreģistrējas pie kortu atbildīgās personas.
  • Spēle notiek līdz 2 uzvarētiem setiem (pie 6:6 tie-break).
  • Atklātajos laukumos katras sacensības 1. stunda būs apmaksāta, par pārējo laiku jāmaksā dalībniekiem. Slēgtajos Enri kortos LVL 5,- ir apmaksāti, par pārējo jāmaksā pašiem. Tā kā maksa dažādās nedēļas dienās un stundās ir atšķirīga, to iepriekš var noskaidrot pie zāles dežuranta.
  • Katrā kārtā 1 mēneša laikā tiek izspēlēta vietu secība no 1. līdz 16.(1. līgā - 18.) katrā no 3 līgām. 3 pirmo vietu ieguvēji no 2. un 3. līgas pēc katras kārtas apmainās vietām ar 3 pēdējo vietu ieguvējiem no 1. un 2. līgas, un spēles turpinās pēc iepriekšējās shēmas, mainot ranga vietas atbilstoši kārtā izcīnītajai vietai.
  • Pirmajā kārtā visi spēlētāji tiek izlikti pēc pašreizējā ranga saraksta. Nākošajās kārtās katrā no 3 līgām 1.-4. (1. līgā 1.-6.) spēlētāji tiek izlikti atbilstoši vietai rangā, bet tālāk rangā esošie tiek lozēti ik pa ik pa 2. Zemākas līgas 1., 2. spēlētāji, kas ir pārgājuši uz augstāku līgu, spēlē pret augstākas līgas 3. un 4. vietu (1. līgā – 5. un 6. vietu).
  • Katrai spēlei (kārtā 4 spēles) jātiek izspēlētai 1 nedēļas laikā līdz sacensību tabulā pret spēlētāju uzvārdiem esošajam datumam. Sacensību var organizēt katrs no tās dalībniekiem, lai gan atbildīgs par spēles organizēšanu ir rangā zemāk esošais (skat. numurus sākuma tabulās), kurš nodrošina arī tenisa bumbas (vēlams – jaunas). Ja līdz norādītajam datumam spēle nevar tikt izspēlēta, par to obligāti jāziņo E.V. Ja par iemeslu netiek ziņots E.V., rangā zemāk esošajam tiek ieskaitīts zaudējums. Izņēmuma gadījumā (nelabvēlīgi laika apstākļi, slimība vai prombūtne) spēli var pārcelt uz vēlāku laiku (līdz 1 nedēļai), par to informējot E.V.
  • Par izstāšanos no turnīra slimības, traumas vai cita iemesla dēļ lūdzu informēt E.V.
  • Lai nodrošinātu operatīvu rezultātu ievietošanu www.lats.lv, sacensības rezultātu tūlīt pēc spēles SMS īsziņas formā jānosūta E.V. uz 9221050.
  • Neskaidrību vai nolikuma nepilnību gadījumā zvanīt E.V.

 

  • 2. kārtas spēlēs iegūtā vieta rangā tiks izmantota dalībnieku izvietošanai Latvijas Ārstu tenisa čempionāta tabulā. LĀTS 4. čempionāts notiks 17. jūlijā Lielupes tenisa laukumos.